Ingeschreven, wat nu?

Tussen het moment van inschrijven en daadwerkelijk starten zit vaak een hele periode. Wat kunt u doen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op onze school? Hieronder vindt u een aantal praktische zaken die u kunnen helpen om geïnformeerd te blijven. 

 

Wennen op school

Vanaf 3 jaar en 10 maanden mag elk kind alvast een aantal dagen naar school om te wennen. Wij nemen 6-8 weken, voordat uw kind vier jaar wordt, daarover contact met u op. Vanaf 4 jaar mag uw kind elke dag naar school en meedoen met het onderwijs. Dit mag niet eerder. Vanaf 5 jaar gaat de leerplicht in. Dan moet uw kind verplicht naar school.

Ouderportaal Parro.

In de bevestigingsbrief van inschrijving staan toegangsgegevens voor het oudercommunicatieportaal Parro van de school. Maak vast uw account aan. Vanaf de eerste schooldag wordt u meegenomen in alle algemene berichtgevingen vanuit de school, bijvoorbeeld de nieuwsbrief.

Tot die tijd kunt u ons ook volgen op sociale media. Via Facebook worden regelmatig foto's van activiteiten en bijzonderheden gepost. Op deze manier blijft u op de hoogte van de actuele activiteiten.

Facebook

Leerplicht

Vanaf vier jaar kunnen ouders kinderen naar school laten gaan, dit is op deze leeftijd nog niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Vanaf vijf jaar is ieder kind in Nederland leerplichtig. Kinderen volgen dan verplicht onderwijs en vrij krijgen voor de kinderen is alleen mogelijk via een officieel aanvraagformulier. Deze is via de website te downloaden. 

Verlofformulier