Interesse in PCBO De Kring?

Mocht u na uw oriëntatie via de website of anderzijds geïnteresseerd zijn in onze school. Dan kunt u contact opnemen met ons. Dit kan telefonisch, via de e-mail, via de website of door binnen te lopen en iemand van school aan te spreken. 
Wij vinden persoonlijk contact belangrijk daarom maken we graag een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek op school. Zodat we antwoord kunnen geven op eventuele vragen an u, maar ook om de onderwijsvisie van onze school en een aantal praktische zaken met u te bespreken. Aanmelden voor onze school kan niet digitaal.

Kennismakingsgesprek

U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze school. Frank Arentsen (directeur) maakt graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u informatie over de school en is er ruimschoots gelegenheid voor vragen van uw kant. Ook krijgt u een rondleiding door de school. Al met al duurt de kennismaking ongeveer een uur. U, uw eventuele partner en uw kind(eren) zijn welkom tijdens dit gesprek.

Inschrijven  

Als u na de kennismaking besluit om uw kind aan te melden bij PCBO De Kring dan volgt de inschrijving. De inschrijven is met onze unitleider onderbouw. Tijdens de inschrijving worden alle benodigde formulieren ingevuld en worden de bijzonderheden van uw kind besproken. Met de unitleider onderbouw bespreekt u dan ook wanneer uw kind op school gaat beginnen.
 
Binnen enkele weken na de inschrijving ontvangt u van PCBO een bevestiging van de inschrijving per post. Ca. 4-6 weken voor de eerste schooldag wordt contact met u opgenomen en een afspraak gemaakt voor een of meer wenochtenden. De dag nadat uw kind 4 is geworden is hij/zij van harte welkom op school! 

Wachtlijst

In sommige groepen is een wachtlijst. Mocht dit gelden voor uw kinderen dan wordt er geen kennismakingsgesprek gepland. U kunt wel aangegeven dat uw kind op de wachtlijst wordt geplaatst, zodra er dan ruimte is, wordt daarover contact met u gezocht. De volgorde van de wachtlijst wordt bepaald door het moment van de aanmelding op de wachtlijst. Hierbij behouden we ons het recht voor om in de onderstaande gevallen anders met de volgorde op de wachtlijst om te gaan:

  • Aanmeldingen op de wachtlijst van kinderen direct uit ons postcodegebied (door bijvoorbeeld verhuizingen).
  • Aanmeldingen op de wachtlijst van kinderen die een jongere of oudere broer of zus ingeschreven hebben (of inschrijven) op De Kring.

Alle basisscholen in Apeldoorn hanteren een overstapprotocol. Dit betekent dat in het geval van zij-instromers (anders dan inschrijven van een vier-jarige leerling) een stappenplan wordt gevolgd. Hierin is er altijd overleg tussen de ontvangende school en huidige school. In dit protocol staat onder andere beschreven op welke momenten in het jaar eventueel overstappen  mogelijk is. 

Direct contact met onze school?

Contact