Ruimte voor leren!

Het schoolgebouw is zo ontworpen, om talenten van kinderen te ontwikkelen en te laten zien. Zo vindt u een speelzaal met een spiegelwand, een gymzaal met alle uitdaging van dien, een dakterras waar buiten gewerkt kan worden, een mediatheek met computers, een bibliotheek met de nieuwste boeken, vitrinekasten om te exposeren, een keuken waar kinderen kunnen koken, een schitterend theater met licht en geluid, een technieklokaal, heerlijke mogelijkheden om buiten te spelen. Buiten de klassen is ruimte gecreëerd om te spelen, werken en leren. Ook zijn er mogelijkheden om verschillende klassen met elkaar te verbinden tot grote ruimtes. Op deze manier voeden de ruimtes de onderlinge verbondenheid. Leren doe je niet alleen in de klas maar ook daarbuiten. 

 

Een eigen bibliotheek

Lezen staat op De Kring letterlijk in de etalage. Met ouders, kinderen en team hebben we een moderne, eigentijdse bibliotheek naast de entree gesitueerd. Een mooie binnenkomer, maar het onderstreept vooral het belang van lezen voor groot en klein.

Kinderen uit groep 7 beheren de bibliotheek. Iedere ochtend verzorgen zij het uitlenen en innemen van de boeken. Een leuke en verantwoordelijke taak. Ieder jaar zorgen de OR en school dat de nieuwste boeken aangeschaft worden voor onze bibliotheek, zo blijft lezen leuk, boeiend en leerzaam.

Huisdieren en tuintjes

Op het dakterras zijn er naast de tuintjes ook dieren. Kinderen uit groep 4 verzorgen het konijn en de hamsters iedere dag. Naast gewoon lekker knuffelen is het ook zaak dat de dieren eten krijgen en dat het hok regelmatig wordt schoongemaakt. In groep 5 wordt er gezorgd voor de tuintjes. Onkruid wieden, zaaien en oogsten alles komt aan bod. Gezelligheid en verantwoordelijkheid gaan hand in hand samen.

De school van binnen bekijken? Bekijk onze digitale rondleiding!

Digitale rondleiding De Kring