Menu

MAM’s kinderopvang

bellenblaas meisje low

Uw kind is uniek!

MAM’s Kinderopvang biedt een warme, veilige én huiselijke omgeving. Bij MAM’s maken we al jarenlang het verschil. Wij bieden meer dan opvang alleen. Onze inzet is: met MAM’s ben je een ervaring rijker.

Dit doen wij door kinderen voortdurend te stimuleren zelf nieuwe dingen te ontdekken. Dit uiteraard binnen een veilige omgeving. Wij weten uit ervaring dat als je kinderen stimuleert zelf nieuwe dingen te ontdekken, dat ze zich optimaal ontwikkelen en zo hun talenten ontdekken.

Uw kind voelt zich snel vertrouwd en veilig bij MAM’s, door de kleinschaligheid van de groepen en de gezellige huiskamersfeer. We vinden het belangrijk om onderling aandacht en respect voor elkaar te hebben.

Onze opvang begeleidt uw kind doorlopend vanaf 3 maanden tot 13 jaar, waarbij we nauw samenwerken met de basisschool. Onze pedagogische medewerkers zijn allen gekwalificeerd en worden voortdurend intern bijgeschoold. Wij noemen ze dan ook onze MAM’s Specialisten, die iedere dag met liefde en passie voor uw kind zorgen. Zij weten wat uw kind nodig heeft tijdens deze vormende fase van hun leven.

Dit doen we uiteraard samen met u. Wij ontzorgen, omarmen en verbinden.

ons motto

Ons motto

“Onze kinderen zijn de toekomst. Gaat het hun goed, dan gaat het de wereld goed. Geef ze de ruimte om zich te ontwikkelen en stimuleer ze om hun eigen talenten te ontdekken. Leer ze zelfstandig te handelen en uitdagingen aan te gaan.”

de kring

De Kring

MAM’s Kinderopvang De Kring werkt nauw samen met PCBO basisschool de Kring.  Onze BSO is gevestigd in de school en op steenworp afstand staat ons kinderdagverblijf. Onze BSO en kinderdagverblijf vormen een doorgaande lijn met basisschool De Kring.

Bij MAM’s werken gedreven, liefdevolle en bekwame MAM’s Specialisten die duidelijk gericht zijn op de groei van het kind. Ze begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling. De kinderen worden uitgedaagd, krijgen alle ruimte om te leren.

De knusse, huiselijk ingerichte huiskamers in ons kinderdagverblijf stralen rust uit. Er wordt gelachen, geknuffeld, gespeeld en geslapen. Maar bovenal zal er oprechte aandacht voor de kinderen zijn.

Na schooltijd drinken de BSO kinderen gezellig wat met elkaar, om vervolgens te kiezen voor een eigen activiteit. De specialisten coachen en stimuleren hen waar ze kunnen, en proberen hen een zo breed mogelijk aanbod van activiteiten te bieden, zodat er voor iedereen wat passends te doen is.

bso mams

Buitenschoolse opvang

Als uw zoon of dochter naar de basisschool gaat, kunt u bij ons terecht voor voor- en/of naschoolse opvang. Op de BSO staat vooral het thuisgevoel centraal. Na een intensieve schooldag krijgt uw kind de ruimte om te ontspannen. Voor de één betekent dit lekker een boek lezen, terwijl de ander juist graag in een boom klimt of met een ander een spelletje speelt.

Ook op onze VSO en BSO geven we zoveel mogelijk ruimte aan initiatieven vanuit de kinderen. Zo kan een idee om een ridderschild te knutselen uitlopen in een heel project over ridders en kastelen of een herfstwandeling in het maken van een complete seizoen tafel. Zo blijft het altijd tof bij de BSO.

baby en dreumesopvang mams2

Baby- en dreumesopvang

Het kan best spannend zijn als uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Het is dan ook een fijn idee als u zeker weet dat uw baby terechtkomt in een warme en huiselijke omgeving, waar het zich in alle rust kan ontwikkelen en waar het zich thuis voelt.

Veilig en geborgen

Onze baby huiskamers zijn speciaal ingericht voor kinderen vanaf 3 maanden. De ruimtes zijn sfeervol, rustig en overzichtelijk. In elke huiskamer is een fijne bank of comfortabele stoel aanwezig, waar de babyspecialisten de tijd nemen om in alle rust de baby’s te voeden en samen te zijn. Op die manier voelt uw kind zich veilig en geborgen. Ook zorgen we voor zoveel mogelijk vaste gezichten voor elk kind, zodat de band tussen baby en MAM’s Specialist optimaal kan groeien.

ruimte om te bewegen

Ruimte om te bewegen

Bij MAM’s vinden we het belangrijk dat baby’s de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en kunnen onderzoeken zonder hierin beperkt te worden. We maken het de baby gemakkelijker om te bewegen op een stevige ondergrond. Hierdoor voelt de baby zich zekerder en kan zijn bewegingen voelen. Op die manier hebben de baby’s alle vrijheid om zowel lichamelijk als mentaal optimaal te groeien.

Leanderwieg

Voor de hele kleintjes maakt MAM’s gebruik van Leanderwiegen. Deze wiegen hangen aan het plafond, en wiegen zachtjes heen en weer. Een heerlijke manier voor kleine kinderen om rustig in slaap te vallen of tot rust te komen. De Leanderwieg is geschikt voor baby’s tot 6 maanden en staat bekend om het wiegende gevoel dat baby’s ook hebben ervaren in de buik van hun moeder.

peuteropvang

Peuteropvang

Uw peuter leert steeds meer zelfstandig worden. Zo zal het zijn eigen brood leren smeren, zijn eigen jas aantrekken, en uit een glas leren drinken. Ook zullen er ‘werkjes’ aangeboden worden. Daarbij letten we goed op wat uw kind leuk of interessant vindt, en waar het zich verder in kan en wil ontwikkelen.

Bij de peuters halen we de echte wereld naar binnen. Een wereld die dicht bij hun eigen belevingswereld staat. Daarbij gaan we in op de dingen die ze zelf vertellen. ‘Ben je bij de dierentuin geweest? Wat voor dieren heb je daar gezien? Hoe ben je daarnaartoe gegaan? Met de trein, zullen wij in onze groep ook een trein maken? Hoe zullen we dat doen?’ En zo ontstaat betekenisvol spel voor het kind.

natuurlijke groei

Natuurlijke groei naar school

Wanneer uw kind ouder wordt, zal het steeds meer toegroeien naar school. Als kinderopvang zorgen we ervoor dat we het contact met de school nauw onderhouden. Dit doen we bijvoorbeeld door de kinderen op het plein mee te laten spelen of mee te laten doen met bepaalde lessen. Op die manier is de overgang van de opvang naar school zo klein en natuurlijk mogelijk.

Mocht u vragen hebben over de opvangmogelijkheden van uw kind bij MAM’s Kinderopvang, dan kunt u contact opnemen met:

Emmy van Osch, MAM’s Expert De Kring
Charon Regter, MAM’s Junior Expert De Kring
Telefoonnummer: 055-5332119
Mailadres: [email protected]

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze www.mamskinderopvang.nl